Din indkøbskurv er tom

Udtryk dig egennem dit hjems indretning
Omgiv dig selv med smukke ting

Hvor starter du?

Se vores tilbud

Menu

Vores møbeltekstiler

Alle vores tekstiler er certificeret med EU-standarder. Det betyder, at de er fri for sundhedsskadelig kemi. De opfylder desuden kravene for høj brugsintensitet i hjemmet og er testet for bl.a. pilling, samt rive- og slidstyrke. Ethvert møbel har en række egenskaber, der afgør udseende og komfort og som kan variere fra model til model. Disse er vigtige at kende til, så du ved, hvad du kan forvente.

Slidstyrke / Martindale
Når du skal vurdere kvalitet og holdbarhed ved møbelstof, kan du bl.a. orientere dig efter Martindale, der beskriver slidstyrken på møbelstof. Stoffet udsættes for en maskine, der belaster stoffet på samme måde, som når man sidder i sofaen. 

Normalt anbefales det, at man bruger stof med over 30.000 Martindale i offentlige miljøer, såsom toge og busser etc, og til private hjem, hvor man bruger møblet dagligt, anbefaler man et minimum på 20.000 Martindale. Til møbler man ikke bruger så ofte, kan man bruge tekstiler ned til 10.000 Martindale.

Lysægthed
Lysægthed er et udtryk for evnen til at modstå sollys. 

Bomuld har en lav lysægthed, mens f.eks. polyester har en bedre lysægthed.

Al møbelbetræk bør beskyttes mod direkte sollys, for uanset hvor høj lysægthed et betræk har, kan det ikke tåle at stå direkte i solen. Derfor har vi valgt ikke at angive lysægthed på vores tekstiler, som vi feks. gør med slidstyrken. 

Hvis dit møbel står ved et vindue, køb da en polyesterkvalitet. Vi kan anbefale kollektionen City som har den højeste lysægthed.

Fnug / Pilling 
Nogle gange kan stof blive nulret i overfladen, når tekstilfibrene trækkes ud og danner små fiberkugler. Dette kaldes pilling og kan opstå af flere ting. Nogle tekstiler har et overskud af løse fibre, som kan føre til pilling. Det aftager normalt efter noget tids brug. Pilling kan også opstå af fremmede fibre fra tøj, plaider og støv, som sætter sig fast. Det kan give møbelstoffet et nusset udseende, men har ikke noget at gøre med kvaliteten af stoffet. 

Er pillingen først opstået, kan man let fjerne det med elektrisk fnugfjerner.

– Minimér pilling
Ved god forebyggende behandling kan man minimere graden af pilling. Her spiller luftfugtighed, statisk elektricitet og støvsugning en stor rolle.

– Tænk over temperaturen
Alle nye tekstiler er tilsat fugtighed i form af fedt, voks eller andre fugtighedsbevarende stoffer. Disse vil tørre ud og forsvinde gradvist over tid. Når tekstilfibrene mister fedt og fugtighed, bliver de statiske og vil derfor tiltrække sig støv og snavs, der øger risikoen for pilling. Fænomenet opstår især om vinteren, når vi skruer op for radiatoren eller tænder for varmepumpen, da det giver en meget tør luft. Derfor anbefaler vi, at du holder en stabil temperatur på 20-22 grader i vintermånederne.
Støvsug ofte, men forsigtigt. Friktion og for hård støvsugning kan også øge risikoen for pilling. Derfor er det vigtigt at støvsuge med lav sugeevne og blød børste. Imprægnering kan i nogle tilfælde også øge risikoen for pilling. Når den fugtafvisende hinde fra imprægneringen forsvinder, kan snavs lettere sætte sig fast og øge risikoen for pilling. Derfor er det vigtigt at støvsuge ofte.

Folder i stoffet
Når du tager dit nye møbel i brug, kan det ved de tynde tekstiler ikke undgås, at der kommer rynker i betrækket. Men ved at glatte stoffet ud, vende puder/hynder, når det er muligt, og bytte rundt på dem jævnligt, så de slides ens, kan man minimere omfanget. Det er også en god idé at skifte siddeplads i sofaen, så slitagen bliver jævnt fordelt.

Pleje af betræk
Dit møbels plejebehov afhænger af, hvor meget du bruger det. Som med alt, hvad man bruger dagligt, skal man passe og pleje det jævnligt. Det gælder også et møbel. 

Alle slags polstermøbler har godt af vedligeholdelse. Det betyder, at du bør støvsuge dine møbler én gang om ugen, så støv og snavs ikke sætter sig fast. Vi anbefaler også, at du af og til tørrer stoffet med en fugtig klud, så fibrene forbliver elastiske og stoffet holder sig flot længere. Det er desuden vigtigt, at du fjerner pletter og snavs så hurtigt som muligt. 

Støvsug ofte, men forsigtigt. Friktion og for hård støvsugning kan også øge risikoen for pilling. Derfor er det vigtigt at støvsuge med lav sugeevne og blød børste. Snavs kan sætte sig fast og med tiden øge risikoen for pilling. Derfor er det vigtigt at vedligeholde møblet ofte.